"Tá siad seo chomh blasta agus is é mo thuairim an fianán sliseanna seacláide foirfe. An dupe fianán M&S deiridh. Crispy ar an taobh amuigh, gooey & chewy ar an taobh istigh. Heaven!"
Oideas le Rachel in @LittleMuffinBlog .
Déanann sé 12 - 14 fianán mór
280g plúr plain
1/4 tsp salann
2 tsp plúr arbhair
1 tsp sóid décharbónáite cothrom
200g siúcra donn éadrom
100g siúcra caster
1 ubh mheán
200g im
2 tsp sliocht fanaile
250g de sheacláid bhán (d’úsáid mé Lindt fanaile anseo agus mionghearradh mé i smután an-mhór. Tá smután mór ríthábhachtach!)
Comhcheangail an plúr, an salann, an plúr arbhair agus an tsóid décharbónáite i mbabhla meascáin. Feiceann mé é chun a chinntiú go bhfuil sé ar fad measctha go maith. Leáigh an t-im sa mhicreathonn i mias Pyrex. Cuir an siúcra leis an im leáite agus whisk.
Cuir an fanaile agus an ubh leis agus whisk arís. Measc isteach na comhábhair tirim. Má tá an taos te, lig dó fuarú beagán, ansin cuir na smután seacláide leis. Scópáil isteach i liathróidí móra scóip uachtar reoite (impt) agus cuir ar phláta le scannán cumhdaithe iad. Clúdaigh & Lig dó fuarú sa chuisneoir ar feadh 1 – 2 uair, agus 2 uair an chloig is fearr má bhíonn am agat.
Preheat an oigheann go lucht leanúna 180 céim celsius. Pop na liathróidí taos fuaraithe go dtí tráidire líneáilte de pháipéar bácála. Ceadaigh go leor spáis eatarthu seo mar scaipeann siad go leor, bácáil mé 4 cinn ag an am de ghnáth.
Bácáil ar feadh thart ar 10-12 nóiméad, banging an t-aer amach leath bealaigh tríd an chócaireacht ar dhromchla crua. (Beidh 10 nóiméad gooey, beidh 12 níos socraithe) Lig fionnuar & taitneamh a bhaint as.
Tabhair faoi deara - reoiteann siad seo go foirfe ar feadh suas le 3 mhí. Cuir an taos amh i mála ziplock nuair a bheidh sé roinnte ina liathróidí agus é fuaraithe. Bácáil ar feadh am céanna ó reoite, ag cur 1-2 nóiméad breise más gá.
Oideas le Rachel in @LittleMuffinBlog .