Táimid ag ceiliúradh 50 Bliain! Cliceáil anseo chun a fháil amach conas is féidir leat a bheith páirteach!
Téigh ar aghaidh chuig an bpríomhábhar

Maróg Nollag Císte Brioscaí Seacláide

Oideas le The Hungry Nugget.

COMHÁBHAIR
• 400g seacláide (leath bainne, leath dorcha)
• 100g im
• 1 stán bainne comhdhlúite
• 200g brioscaí díleácha
• 100g seacláid bhán
• duilleoga cuileann nó mionta
• caora cuilinn shaorga, silíní glacé nó m&ms dearga

EXTRAS ROGHNACH
• 2 bharra Mars
• 50g Malteasers

MODH
1) Cuir an seacláid agus an t-im le babhla teasdhíonach agus cuir thar sáspan uisce suanbhruith chun leá, corraigh uaireanta.
2) Idir an dá linn, bris na brioscaí díleácha, líneáil babhla le scannán cumhdaithe, agus gearr barraí Mars má tá siad in úsáid. Cuir brioscaí, barraí Mars agus Malteasers i mbabhla ar leith agus cuir ar leataobh iad.
3) Nuair a bheidh an seacláid agus an t-im leáite, Doirt isteach an bainne comhdhlúite agus corraigh go dtí go díreach le chéile.
4) Fill isteach an barra brioscaí/Mars/Malteasers go dtí go bhfuil siad brataithe go hiomlán, ansin cuir isteach sa bhabhla línéadaigh é. Cuir sa chuisneoir ar feadh 2 uair an chloig chun é a shocrú.
5) Bain as an gcuisneoir agus tarraing na taobhanna den scannán cling chun an císte briosca a shleamhnú amach as an mbabhla. Cuir ar chlár mionghearrtha, nó ar phláta riartha de do rogha féin.
6) Leáigh an seacláid bhán agus dollop ar bharr an “maróg”. Más gá, bain úsáid as spúnóg chun é a chromadh go réidh ar na taobhanna chun éifeacht sileadh a chruthú.
7) Cuir duilleoga agus caora cuilinn ar a bharr.

Déanta!

Oideas le The Hungry Nugget.