Oideas le Rachel Hornibrook.
Nutty, caramal-y, fruity, chocolately deliciousness. Tá na háilleacha seo chomh furasta iad a sciobadh agus a bhlaiseadh diaga. Foirfe do rud éigin milis tar éis dinnéir na Nollag nó a dhéanfadh an bronntanas inite is fearr.
Déanann 16-20
50g im
50g síoróip órga
50g siúcra donn éadrom
75g plúr plain
45g almóinní calógacha
45g rísíní measctha / mónóg thriomaithe
45g craiceann/torthaí measctha
1/2 tsp salann
100-150g seacláide (úsáid mé leath bhainne, leath dorcha)
Preheat an oigheann go 170 céim celcius. Líne 3 bileoga bácála le pár bácála. Leáigh an t-im, an siúcra agus an síoróip órga i bpota le chéile go dtí go bhfuil an t-im ag leá agus go bhfuil an meascán ag bubbling. Measc na comhábhair thirim le chéile i mbabhla mór. Cuir na comhábhair fliuch leis agus corraigh go dtí go mbeidh siad comhcheangailte go maith. Cuid amach ina 20 potions (d'úsáid mé baller melon, ach oibreoidh líonta taespúnóg go foirfe freisin). Bácáil san oigheann ar feadh 10-12 nóiméad, ag coinneáil súil ghéar go dtí go n-iompaíonn siad dath domhain órga. Fág é chun fuarú beagán ar an tráidire ar feadh 5 nóiméad agus ansin aistrigh chuig raca fuaraithe sreinge chun fuarú go hiomlán. Idir an dá linn, leá an seacláide i crúiscín gloine / babhla sa MICREATHONNACH i bpléascann 30 soicind go dtí go leáigh, corraigh i Idir gach pléasctha. Tógfaidh sé seo 2-3 nóiméad san iomlán. Smeach thar na florentines agus scaip spúnóg bhoird de choc ar gach ceann acu, ag baint úsáide as forc chun an patrún swirled a dhéanamh ar gach ceann acu. Fág chun crua ar feadh uair an chloig in áit fhionnuar & bain sult as.